Miért jó hordozni?
“Mert bármikor megszoptathatom.” Szomjas Kriszti
“Mert ha testközelben van a babám az mindkettőnket megnyugtat.” Varga Andi
“Mert a gyermek az életem szerves része és nem a célja.” Kajzinger Ildikó
“Mert élhetem az életem, és közben anya is vagyok.” Turi Nagy Éva
“Mert ez egy mélyebb közelség.” Knauer Ancsa
“Mert kiegészítjük egymást.” Csucsi Judit
“Mert együtt táncolni a világ legjobb dolga.” Kada Éva
“Mert sportnak is kiváló.” O.L. Réka
“Mert olyan, mint mikor még egyek voltunk.” Kovalik Évi
"Mert érzem minden rezdülését." Ruff Marcsi
“Mert tudom fogni közben a nagyobbik kezét.” Csörgő Andi
“Mert közösen éljük meg a mindennapokat.” Zsanda Emília
“Mert kiegyensúlyozott babák nőnek fel a kendőben.” Ágoston Andi

KIK VAGYUNK?

Hitvallás és Ars Poetica

BBBI – Hitvallás

 

A Beli Buba Babahordozó Iskola Hitvallása

 

A Beli Buba Babahordozó Iskola 2006 õszén alakult Magyarország elsõ babahordozó iskolájaként. Az Iskola a svájci Lana Tanfolyamszervezetbõl eredõ FTZ Babytragen Mainz magyarországi tagja. A Lana Tanfolyamszervezetet a Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen (FTZ Babytragen) Mainz 2013-ban átvette, így most az FTB-vel folytatjuk az együttmúködést és ápoljuk a kapcsolatot.

Célunk, hogy a jövõ nemzedék számára élhetõbb bolygót teremtsünk, ezért mind a kötõdõ nevelés, mind a környezettudatosság, mind az emberi közösségekben rejlõ értékek kiemelten fontosak számunkra.

 

Iskolánk a fenti célok megvalósítása érdekében kizárólag olyan hordozóeszközöket forgalmaz, melyek minden káros anyagtól mentesek, sõt gyártásuk során sem kerülnek mérgezõ anyagok a környezetbe. így védjük babáinkat, magunkat és a földünket egyszerre. Tanfolyamvezetõink számára nyitott minden olyan hordozóeszköz forgalmazása – márkára való tekintet nélkül –, mely a fenti elvek szerint készült, és biztosítja az életkornak megfelelõ ortopédiailag helyes tartást a baba számára. Ezzel a hozzánk forduló szülõknek is lehetõséget adunk arra, hogy jó minõségü hordozóeszközhöz tudjanak jutni.

 

Az ortopédiailag helyes hordozás azt jelenti számunkra, hogy a hordozás mind az anya mind a baba számára kényelmes és biztonságos, és így támogatja a baba egészséges csípõ- és gerincfejlõdését, hogy az nem terheli meg a hordozó személy gerincét és medencéjét sem. A személyes tanácsadás vagy tanfolyam alkalmával dõl el, hogy elõbbieket mely kötés- vagy hordozási mód szolgálja leginkább, erõsítve ezzel a szülõk saját testükbe és képességeikbe vetett bizalmát. A hordozás természetesen egyedül is megtanulható, de a biztonságos és helyes hordozási mód elsajátítása érdekében iskolánk javasolja a tanfolyam elvégzését, ahol lehetõség adódik egy képzett, általában már több gyermeket is hordozott édesanyával konzultálni.

 

A közösségben nagy erõ lakozik. Egy élhetõ világ szerves része a társas élet, az emberi kapcsolatok. Iskolánk a közösségben, az asszonyokban rejlõ erõt is felébreszteni célozza, melyet az ortopédiailag helyes, biztonságos és kényelmes babahordozás népszerüsítésére használ fel. Tanfolyamvezetõink az élet sok területérõl érkeztek – d?l?k, gyógyszerészek, gyógytornászok, jogászok, közgazdászok, laktációs szaktanácsadók, orvosok, pedagógusok, perinatális szaktanácsadók és pszichológusok, akik saját szaktudásukkal támogatják társaikat, mivel napi internetes kapcsolatot ápolnak egymással. A tapasztalatcsere, a tanácskérés lehetõsége miatt a közösség tudásbázisa minden egyes tanfolyamvezetõt támogat. Emellett a folyamatos minõséget és fejlõdést az éves konferencia és a negyedéves k?t?stalálkozók, a hospitálási és visszajelzési alkalmak biztosítják. Tanfolyamvezetõink területi csoportokban dolgoznak, így segítjük elõ a helyi közösségek kialakulását.

 

Szeretettel várunk sorainkba mindenkit, aki elkötelezett híve a babahordozásnak és a fenti elveknek, és szeretné másokkal is megismertetni azt a csodát, amit egy kisbaba hordozása jelent.

 

Budapest, 2013 szeptemberében, Turi Nagy Éva, Ozvri-Lukács Réka, Mády Anna és a Beli Buba többi oktatói

BBBI – Ars poetica

 

Oktatás vagy tanácsadás?

A Beli Buba válasza: TANÁCSADÁS!

 

Mester Klára, 2015 januárjában

 

Mi is a dolga egy hordozási tanácsadónak? Talán megtanítani a hordozókendő használatának csínját-bínját? Csecsemők anatómiáját oktatni az újdonsült szülőknek? Kijavítani a kötési pontatlanságokat?

 

Részben igen, de a legfontosabb feladat, hogy segítsünk a szülőknek megtalálni családjuk számára a legmegfelelőbb megoldásokat.

 

Hiszünk benne, hogy a hordozási tanácsadás alapvetően segítő szakma, ahol elsősorban emberekkel, családokkal foglalkozunk, s csak másodsorban a hordozókendő használatának oktatásával. Ez pedig főleg figyelmet igényel tőlünk. Meglátni és észrevenni az egyéni igényeket, adottságokat, és ezek alapján olyan megoldást javasolni, mellyel a szülőknek sikerélményük lehet, így nő az önbizalmuk és kompetenciaérzésük a hordozással kapcsolatban.

 

Törekednünk kell rá, hogy a felmerülő kételyeket eloszlassuk, és olyan technikákat oktassunk, mellyel a hordozást magabiztosan, félelem és aggodalom nélkül választják a szülők.

 

Oda kell fordulni az anyákhoz, apákhoz, akik olykor nagyon sebezhető állapotban, kimerülve, kétségekkel tele fordulnak hozzánk. Meglátni, hogyan segítünk nekik – ez a mi feladatunk.

 

Hisszük, hogy a válasz kész gondozás és a hordozás természetes és alapvető igénye a babáknak, emellett hatalmas segítség az anyának, a családnak. Szeretnénk, hogy a hordozás áldásait minél többen élvezhessék, és minél több helyen legyen mindennapos, magától értetődő választás.

 

Legyen a hordozás magától értetődő! Kétely nélkül! A legkézenfekvőbb megoldás!

 

Legyen a hordozás egyszerű!

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

A Beli Buba Babahordozó Iskola működtetője:

Babahordozásért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18208351-1-07
www.belibuba.hu

...mert gyermekeink hordozása biztos befektetés a jövőbe!

ÜZENJ NEKÜNK!