Miért jó hordozni?
“Mert a gyermek az életem szerves része és nem a célja.” Kajzinger Ildikó
“Mert kiegészítjük egymást.” Csucsi Judit
“Mert közösen éljük meg a mindennapokat.” Zsanda Emília
“Mert ez egy mélyebb közelség.” Knauer Ancsa
“Mert élhetem az életem, és közben anya is vagyok.” Turi Nagy Éva
“Mert együtt táncolni a világ legjobb dolga.” Kada Éva
“Mert tudom fogni közben a nagyobbik kezét.” Csörgő Andi
“Mert kiegyensúlyozott babák nőnek fel a kendőben.” Ágoston Andi
“Mert sportnak is kiváló.” O.L. Réka
“Mert ha testközelben van a babám az mindkettőnket megnyugtat.” Varga Andi
"Mert érzem minden rezdülését." Ruff Marcsi
“Mert bármikor megszoptathatom.” Szomjas Kriszti
“Mert olyan, mint mikor még egyek voltunk.” Kovalik Évi

KIK VAGYUNK?

Hitvallás és Ars Poetica

BBBI – Hitvallás

 

A Beli Buba Babahordozó Iskola Hitvallása

 

A Beli Buba Babahordozó Iskola 2006 õszén alakult Magyarország elsõ babahordozó iskolájaként. Az Iskola a svájci Lana Tanfolyamszervezetbõl eredõ FTZ Babytragen Mainz magyarországi tagja. A Lana Tanfolyamszervezetet a Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen (FTZ Babytragen) Mainz 2013-ban átvette, így most az FTB-vel folytatjuk az együttmúködést és ápoljuk a kapcsolatot.

Célunk, hogy a jövõ nemzedék számára élhetõbb bolygót teremtsünk, ezért mind a kötõdõ nevelés, mind a környezettudatosság, mind az emberi közösségekben rejlõ értékek kiemelten fontosak számunkra.

 

Iskolánk a fenti célok megvalósítása érdekében kizárólag olyan hordozóeszközöket forgalmaz, melyek minden káros anyagtól mentesek, sõt gyártásuk során sem kerülnek mérgezõ anyagok a környezetbe. így védjük babáinkat, magunkat és a földünket egyszerre. Tanfolyamvezetõink számára nyitott minden olyan hordozóeszköz forgalmazása – márkára való tekintet nélkül –, mely a fenti elvek szerint készült, és biztosítja az életkornak megfelelõ ortopédiailag helyes tartást a baba számára. Ezzel a hozzánk forduló szülõknek is lehetõséget adunk arra, hogy jó minõségü hordozóeszközhöz tudjanak jutni.

 

Az ortopédiailag helyes hordozás azt jelenti számunkra, hogy a hordozás mind az anya mind a baba számára kényelmes és biztonságos, és így támogatja a baba egészséges csípõ- és gerincfejlõdését, hogy az nem terheli meg a hordozó személy gerincét és medencéjét sem. A személyes tanácsadás vagy tanfolyam alkalmával dõl el, hogy elõbbieket mely kötés- vagy hordozási mód szolgálja leginkább, erõsítve ezzel a szülõk saját testükbe és képességeikbe vetett bizalmát. A hordozás természetesen egyedül is megtanulható, de a biztonságos és helyes hordozási mód elsajátítása érdekében iskolánk javasolja a tanfolyam elvégzését, ahol lehetõség adódik egy képzett, általában már több gyermeket is hordozott édesanyával konzultálni.

 

A közösségben nagy erõ lakozik. Egy élhetõ világ szerves része a társas élet, az emberi kapcsolatok. Iskolánk a közösségben, az asszonyokban rejlõ erõt is felébreszteni célozza, melyet az ortopédiailag helyes, biztonságos és kényelmes babahordozás népszerüsítésére használ fel. Tanfolyamvezetõink az élet sok területérõl érkeztek – d?l?k, gyógyszerészek, gyógytornászok, jogászok, közgazdászok, laktációs szaktanácsadók, orvosok, pedagógusok, perinatális szaktanácsadók és pszichológusok, akik saját szaktudásukkal támogatják társaikat, mivel napi internetes kapcsolatot ápolnak egymással. A tapasztalatcsere, a tanácskérés lehetõsége miatt a közösség tudásbázisa minden egyes tanfolyamvezetõt támogat. Emellett a folyamatos minõséget és fejlõdést az éves konferencia és a negyedéves k?t?stalálkozók, a hospitálási és visszajelzési alkalmak biztosítják. Tanfolyamvezetõink területi csoportokban dolgoznak, így segítjük elõ a helyi közösségek kialakulását.

 

Szeretettel várunk sorainkba mindenkit, aki elkötelezett híve a babahordozásnak és a fenti elveknek, és szeretné másokkal is megismertetni azt a csodát, amit egy kisbaba hordozása jelent.

 

Budapest, 2013 szeptemberében, Turi Nagy Éva, Ozvri-Lukács Réka, Mády Anna és a Beli Buba többi oktatói

BBBI – Ars poetica

 

Oktatás vagy tanácsadás?

A Beli Buba válasza: TANÁCSADÁS!

 

Mester Klára, 2015 januárjában

 

Mi is a dolga egy hordozási tanácsadónak? Talán megtanítani a hordozókendő használatának csínját-bínját? Csecsemők anatómiáját oktatni az újdonsült szülőknek? Kijavítani a kötési pontatlanságokat?

 

Részben igen, de a legfontosabb feladat, hogy segítsünk a szülőknek megtalálni családjuk számára a legmegfelelőbb megoldásokat.

 

Hiszünk benne, hogy a hordozási tanácsadás alapvetően segítő szakma, ahol elsősorban emberekkel, családokkal foglalkozunk, s csak másodsorban a hordozókendő használatának oktatásával. Ez pedig főleg figyelmet igényel tőlünk. Meglátni és észrevenni az egyéni igényeket, adottságokat, és ezek alapján olyan megoldást javasolni, mellyel a szülőknek sikerélményük lehet, így nő az önbizalmuk és kompetenciaérzésük a hordozással kapcsolatban.

 

Törekednünk kell rá, hogy a felmerülő kételyeket eloszlassuk, és olyan technikákat oktassunk, mellyel a hordozást magabiztosan, félelem és aggodalom nélkül választják a szülők.

 

Oda kell fordulni az anyákhoz, apákhoz, akik olykor nagyon sebezhető állapotban, kimerülve, kétségekkel tele fordulnak hozzánk. Meglátni, hogyan segítünk nekik – ez a mi feladatunk.

 

Hisszük, hogy a válasz kész gondozás és a hordozás természetes és alapvető igénye a babáknak, emellett hatalmas segítség az anyának, a családnak. Szeretnénk, hogy a hordozás áldásait minél többen élvezhessék, és minél több helyen legyen mindennapos, magától értetődő választás.

 

Legyen a hordozás magától értetődő! Kétely nélkül! A legkézenfekvőbb megoldás!

 

Legyen a hordozás egyszerű!

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

A Beli Buba Babahordozó Iskola működtetője:

Babahordozásért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18208351-1-07
www.belibuba.hu

...mert gyermekeink hordozása biztos befektetés a jövőbe!

ÜZENJ NEKÜNK!