Miért jó hordozni?
“Mert kiegyensúlyozott babák nőnek fel a kendőben.” Ágoston Andi
"Mert egy olyan kötelék, ami szabadságot ad." Nemesné Singer Edina
"Mert a legjobb, ami velünk történhet. Erősíti a köteléket közöttünk a kicsivel és a 2 szabad kezemmel rengeteg mindent el tudok intézni, ez magabiztossá és kiegyensúlyozottá tesz. Imádom, hogy a nagylányommal több minőségi időt tudok tölteni a hordozás által. Mindenki boldog." Póczik Lili
"Mert a gyermekeim a biztonságos, szeretettel teli ölelésemből ismerhetik meg a világot." Czétényiné Koltai Anna
"Mert olyan, mint egy folyamatos, meleg ölelés, és mégis marad két szabad kezem." Berecz Bernadett
“Mert kiegészítjük egymást.” Csucsi Judit
"Mert olyan biztonságot, közelségét ad, ami minden bajt, bút elfelejtet." Budainé Hidvégi Beáta
“Mert tudom fogni közben a nagyobbik kezét.” Csörgő Andi
"Mert megszűnik a rosszalkodás, nem marad más csak az édes összebújás." Szingerné Prikrill Barbara
“Mert ez egy mélyebb közelség.” Knauer Ancsa
“Mert együtt táncolni a világ legjobb dolga.” Kada Éva
"Mert érzem minden rezdülését." Ruff Marcsi
“Mert a gyermek az életem szerves része és nem a célja.” Kajzinger Ildikó
"Mert a testemmel érzem minden szívverését és lélegzetvételét, ahogy hozzám bújva szemléli a világot." Balogh Eszter
"Mert egyszerre szabadság és kötelék is. Míg szabadon intézzük mindennapi teendőinket, addig biztonságosan épül a gyermek-szülő kötelék is." Boldis-Molnár Anna
"Mert nemcsak egy praktikus eszköz a mindennapokra, hanem egy élmény is, amellyel Te és gyermeked is gazdagabbak lesztek." Kiss Anikó
"Mert magabiztosabb anyává válok tőle." Csaplárné György Szilvia
"Mert természetes, biztonságos, elérhető, egészséges, és felejthetetlen emlék." Ádam Julianna
"Mert szabaddá tesz." Kepler Dorki
“Mert bármikor megszoptathatom.” Szomjas Kriszti
"Mert ez a kapcsolódás mindannyiunk igénye." Kőrösi Kitty
"Mert minden frusztrációm elmúlik." Mészáros-Borbás Anita
"Mert egyszerűen megkönnyíti az életet." Dérné Kovács Ibolya
"Mert hordozni jó." Mohai-Kakasy Bernadett
“Mert ha testközelben van a babám az mindkettőnket megnyugtat.” Varga Andi
“Mert olyan, mint mikor még egyek voltunk.” Kovalik Évi
“Mert közösen éljük meg a mindennapokat.” Zsanda Emília
“Mert sportnak is kiváló.” O.L. Réka
"Mert érzem a gyermekem." Mohai-Kakasy Bernadett
"Mert így van két szabad kezed, a gyermek pedig a legjobb helyen van." Csiki-Váradi Júlia
“Mert élhetem az életem, és közben anya is vagyok.” Turi Nagy Éva

DR. BERECZ BERNADETT

Okleveles babahordozási tanácsadó, biológus

RÓLAM

Három gyerek édesanyja vagyok, a legidősebb 2005-ben, a legfiatalabb 2015-ben született. Akkor kezdtem hordozni, amikor az első gyermekem született. A második gyermekem születése után lettem hordozási tanácsadó 2009-ben. A harmadik gyerekem születésekor csatlakoztam a Beli Buba Babahordozó Iskola vezetőségéhez, majd 2018-ban vettük át az Iskola vezetését Fésűs-Tolmácsi Petrával.

 

Rendszeresen tartok hordozási tanácsadást a hozzám forduló családoknak, hordozóklubot vezetek a helyi hordozós közösségünknek (Tökmag Hordozóklub), ismertető és népszerűsítő előadásokat tartok védőnőknek. Fésűs-Tolmácsi Petrával  egymást kiegészítve neveljük közös gyermekünket, a Beli Buba Babahordozó Iskolát: oktatjuk a következő hordozási tanácsadó-nemzedéket és építjük a tanácsadóink közösségét.

 

Mióta hordozási tanácsadó vagyok, tapasztalom, milyen gyorsan fejlődik a szakmánk, újabb és újabb technikák, eszközök és hordozók jelennek meg, valamint egyre több lehetőség nyílik a babahordozás terápiaként történő alkalmazására. Nagyon szeretek a családokkal dolgozni, megtiszteltetésnek érzem, hogy beengednek az otthonukba, az életükbe ebben a gyakran igen érzékeny, szülés körüli időszakban. Ez az összetett munka tudást és tapasztalatot, valamint folyamatos önreflexiót igényel. Örömmel fektetek időt és energiát abba, hogy a szakmánk standardjait megállapítsuk, majd akkreditáltassuk a hordozási tanácsadást hivatalos szakmaként. Meggyőződésem, hogy az akkreditáció segít meggyőzni az egészségügyi szakembereket és a kutatókat, így elősegíti majd a hordozás térnyerését a mindennapi életben csakúgy, mint kórházi és terápiás körülmények között. A szélesebb elterjedés és felhasználás maga után vonhatja, hogy több tudományos vizsgálatot végezzünk a témában. Ezért több év munkát követően 2017. júliusában négy másik szakemberrel együtt megalapítottuk a Hordozási Tanácsadók Nemzetközi Testületét (International Board of Certified Infant Contact Consultants), az IBCICC-et (kiejtve: „ibszik”), melynek elnöke vagyok. Szívügyem a hazai hordozási tanácsadás ügye is, ezért a másik két magyar hordozóiskola vezetőivel karöltve megszerveztük 2019 őszén az első Magyar Babahordozó Konferenciát. Az Európai Babahordozó Hét szervezőbizottságának tagja és magyarországi koordinátora vagyok.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen dolgozom tanársegédként. Biológus vagyok, bár a doktori címemet molekuláris biológiábólszereztem, kutatási érdeklődésem az első gyermekem születése óta egyre inkább a csecsemők és kisgyerekek felé fordult. A gyerekeim „baba-biológusnak” hívnak, ami jól fedi a valóságot. A szenvedélyem, hogy a tudományos eredményeket közérthető nyelven tolmácsoljam a szülőknek, az egészségügyi és más, csecsemőkkel és szüleikkel foglalkozó szakembereknek, hogy felhívjam a figyelmet arra, mekkora jelentőséggel bír a hordozás a gyermekek és szüleik számára egyaránt.

 

A hordozást a méhen belüli élet születés utáni természetes folytatásának tartom. Véleményem szerint a szülők mellkasa a gyerekek természetes tartózkodási helye az élet első félévében, és utána ez még több évig így marad, már egyre rövidülő és ritkuló időszakokra. Hordozás alatt nem csak a hordozóeszközökben történő hordozást értem, hanem minden olyan helyzetet, amelyben a szülő magához öleli gyermekét és vele a karjában sétál, mozog, táncol, főz, azaz éli az életét. Ezt a nézetet vallva képezzük a Beli Buba hordozási tanácsadókat és a társszakmák szakembereit.

ELÉRHETŐSÉGEIM

+3620 351 6773

Szeretek hordozni... “Mert így egyikünknek sem kell kimaradnunk jó dolgokból.”

Dr. Berecz Bernadett

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

A Beli Buba Babahordozó Iskola működtetője:

Babahordozásért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18208351-1-13
www.belibuba.hu

...mert gyermekeink hordozása biztos befektetés a jövőbe!

ÜZENJ NEKÜNK!