Miért jó hordozni?
“Mert együtt táncolni a világ legjobb dolga.” Kada Éva
“Mert kiegészítjük egymást.” Csucsi Judit
“Mert tudom fogni közben a nagyobbik kezét.” Csörgő Andi
"Mert így van két szabad kezed, a gyermek pedig a legjobb helyen van." Csiki-Váradi Júlia
"Mert magabiztosabb anyává válok tőle." Csaplárné György Szilvia
“Mert közösen éljük meg a mindennapokat.” Zsanda Emília
“Mert sportnak is kiváló.” O.L. Réka
“Mert ha testközelben van a babám az mindkettőnket megnyugtat.” Varga Andi
“Mert olyan, mint mikor még egyek voltunk.” Kovalik Évi
"Mert olyan biztonságot, közelségét ad, ami minden bajt, bút elfelejtet." Budainé Hidvégi Beáta
"Mert a testemmel érzem minden szívverését és lélegzetvételét, ahogy hozzám bújva szemléli a világot." Balogh Eszter
“Mert bármikor megszoptathatom.” Szomjas Kriszti
"Mert ez a kapcsolódás mindannyiunk igénye." Kőrösi Kitty
"Mert minden frusztrációm elmúlik." Mészáros-Borbás Anita
"Mert természetes, biztonságos, elérhető, egészséges, és felejthetetlen emlék." Ádam Julianna
“Mert a gyermek az életem szerves része és nem a célja.” Kajzinger Ildikó
"Mert olyan, mint egy folyamatos, meleg ölelés, és mégis marad két szabad kezem." Berecz Bernadett
"Mert egy olyan kötelék, ami szabadságot ad." Nemesné Singer Edina
"Mert a legjobb, ami velünk történhet. Erősíti a köteléket közöttünk a kicsivel és a 2 szabad kezemmel rengeteg mindent el tudok intézni, ez magabiztossá és kiegyensúlyozottá tesz. Imádom, hogy a nagylányommal több minőségi időt tudok tölteni a hordozás által. Mindenki boldog." Póczik Lili
“Mert élhetem az életem, és közben anya is vagyok.” Turi Nagy Éva
"Mert a gyermekeim a biztonságos, szeretettel teli ölelésemből ismerhetik meg a világot." Czétényiné Koltai Anna
“Mert kiegyensúlyozott babák nőnek fel a kendőben.” Ágoston Andi
"Mert érzem a gyermekem." Mohai-Kakasy Bernadett
“Mert ez egy mélyebb közelség.” Knauer Ancsa
"Mert egyszerre szabadság és kötelék is. Míg szabadon intézzük mindennapi teendőinket, addig biztonságosan épül a gyermek-szülő kötelék is." Boldis-Molnár Anna
"Mert megszűnik a rosszalkodás, nem marad más csak az édes összebújás." Szingerné Prikrill Barbara
"Mert egyszerűen megkönnyíti az életet." Dérné Kovács Ibolya
"Mert nemcsak egy praktikus eszköz a mindennapokra, hanem egy élmény is, amellyel Te és gyermeked is gazdagabbak lesztek." Kiss Anikó
"Mert hordozni jó." Mohai-Kakasy Bernadett
"Mert érzem minden rezdülését." Ruff Marcsi
"Mert szabaddá tesz." Kepler Dorki

OLVASNIVALÓ

Konferencia

Lemondás

 

 

 

 

Iskolánk alapítója, Turi Nagy Éva közel 13 évi sikeres munka után lemondott az Iskola vezetéséről. Döntését tiszteletben tartva, Évával egyetértésben új vezetőség állt fel.

 

Az Iskolát, Éva gyermekét, négyen fogadjuk örökbe és neveljük tovább változatlan szellemiségében, mi, akik eddig is dajkái voltunk: (ABC sorrendben) Berecz Bernadett, Fésűs-Tolmácsi Petra, Sas Orsolya, Vandenbussche-Varga Andrea.
Az Iskola működése zavartalanul folyik tovább, Éva továbbra is jelen marad az Iskola életében és a csoportban, számítunk tanácsaira és véleményére.

 

Fogadjátok szeretettel a mesét, amit írtunk Éva döntésének hátteréről!

Andi, Detti, Orsi, Petra

 

 

 

 

Mese két álomról

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány. Ez a királylány férjhez ment egy táncos lábú királyfihoz, és született három gyönyörű gyermekük. Éltek nagy boldogságban, a gyerekek békében és egészségben cseperedtek. Ám a királylány, aki immár királynő lett, szerette volna megosztani másokkal is a boldogsága titkát, azt, hogy miért olyan boldogok és kiegyensúlyozottak a kisbabái, miért nem sírnak folyton, és mitől olyan egészségesek lelkileg és testileg is. A királynő tehát megálmodta hát Beli Buba Babahordozó Iskolát, és elvitte a hordozást a családokhoz. Mivel látta, hogy nem tud ő maga minden újszülött kisbabát meglátogatni, a királynő asszonyokat vett maga mellé, és megtanította őket mindenre, amit csak tud. A királynő lassan több mint száz asszonyt is maga köré gyűjtött, akik járták az országot, és ezer meg ezer családhoz jutottak el, ezer és ezer boldog babát és anyukát hagyva maguk után útjelzőül.

 

A királynő sokat dolgozott a körülötte lévő asszonyokkal, de csak egyik szeme nevetett, mert volt még egy titkos, meg nem valósult álma. A királynő nem csak a babákat és az anyákat szerette volna maga körül boldognak látni, hanem az őt körülvevő állatokat, növényeket és Föld Anyánkat is.
Mert bizony, mi emberek a körülöttünk lévő növényekkel, állatokkal és a nekünk életet adó földdel sem úgy bánunk, ahogyan kellene. A királynő szeretett volna erről is tanítani, szerette volna megmutatni az embereknek, hogy hogyan bánjanak jól Föld Anyánkkal, akitől az életet kapjuk. Ezért új és nagy munkába kezdett, mely teljes embert, fizikai testet, lelket és szellemet kívánt tőle. Belevetette hát magát a munkába, a babahordozó iskoláját pedig rábízta legrégibb asszonytársaira, hogy vigyék tovább a hordozást a családoknak az ő szellemében. Az asszonyok pedig boldogan vállalták a feladatot, hogy királynőjük megvalósíthassa új álmát, hogy az ember-anyák után Föld Anyáról és annak gyermekeiről, az állatokról és a növényekről is taníthasson az embereknek.

 

A mese magyarázata

 

Turi-Nagy Éva Svájcból hozta el elsőként 2005-ben Magyarországra az anatómiailag helyes és biztonságos hordozás művészetét már újszülöttkortól. Éva álmaiból született meg a Beli Buba Babahordozó Iskola. Nem túlzás, hogy a babahordozást Éva kezdte el megszerettetni Magyarországgal, majd kinevelt több mint száz asszonyt, akik a babahordozást mára már több ezer családhoz vitték el, így Évának több ezer baba-mama páros és család köszönheti boldogságát a hordozás által.

 

Éva így nem csak több ezer baba anyukája, de a mi anyukánk, asszonytársi segítőnk és mesterünk is, akitől oly sokat tanultunk. Tanultunk a kisbabák szükségleteiről, a kölcsönös tiszteletről, a kontinuum-elvről, a versenyzés hiábavalóságáról, a konkurencia megbecsüléséről, mindezek összefoglalásaként pedig a feltétel nélküli szeretetről és elfogadásról.

 

Éva egyik álma a Beli Buba Babahordozó Iskola volt, de volt és van egy másik álma is. Ez az álom a földdel és az állatokkal való közvetlen kapcsolat és a hagyományos földközeli élet, az önellátás megteremtése. Nagyon távol kerültünk Föld Anyánktól, és úgy állítjuk elő élelmünket, tárgyainkat, hogy közben pusztítjuk a nekünk életet adó Földet. Éva ebben is példát mutat nekünk, ahogy a babák gondozásában is ezt tette. Úttörőként jár előttünk, bejárja a járatlan utakat, és harmóniát teremt az élet minden területén.
Időközben Éva gyermekei már kinőttek a hordozós korból, és Éva Beli Bubája is felnőtt, már képes létezni szülőanyja nélkül. A másik álom viszont még megvalósításra vár – a béke és a harmónia megteremtése a nekünk életet adó földdel. Éva most ezen dolgozik nagy elszántsággal és a rá jellemző újító szellemmel.

 

A Beli Bubának ugyanakkor szintén virágoznia kell, ami már lehetséges Éva közvetlen jelenléte nélkül is. Éva így fizikailag elhagyja most Iskolánk vezetőségét, de azt olyan emberekre hagyja, akik az ő szellemiségét teljes mértékben tovább viszik. Egy anya gyermekét sosem hagyja teljesen magára, ahogy Éva sem hagyja el teljesen iskolánkat, csupán felelősséggel járó tisztséget nem vállal. Mindig fordulhatunk hozzá tanácsért, megerősítésért, bíztatásért, hiszen Éva mindig az „Első Magyar Tanfolyamvezető” marad, és „a Beli Buba Babahordozó Iskola Alapítója” címet viseli.
Éva, nagyon szeretünk, és lelked, szellemed egy darabja örökké a Beli Bubában él tovább.

 

Kívánunk ezennel sok boldogságot a másik nagy álmod megvalósításában, növekedjenek és gyarapodjanak növényeid és állataid, mint az Iskola!

 

 

 

ADÓ 1% FELAJÁNLÁS

A Beli Buba Babahordozó Iskola működtetője:

Babahordozásért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18208351-1-13
www.belibuba.hu

...mert gyermekeink hordozása biztos befektetés a jövőbe!

ÜZENJ NEKÜNK!